026-36502033 026-36502033
info@mirzadehgroup.ir info@mirzadehgroup.ir
گروه خبري : اخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1399/09/18 - 12:30
كد :418

این مناطق بیشترین رشد قیمت مسکن را داشتند

سهم عمــده تقاضــای بازار مســکن در ایــران و به‌خصـوص تهــران سرمایه‌گذاری است و در این میان دیدگاه سرمایه‌گذار، مبلغ سرمایه و نوع سرمایه‌گذاری عوامل مؤثری هستند که شتاب رشد قیمت و شدت رونق و رکود بازار در مناطق مختلف را خلق می‌کنند. با این رویکرد، بازار مسکن تهران به ۳ بخش تقسیم می‌شود که در هریک جنس خاصی از تقاضا پررنگ‌تر است.

 

تفاوت شتاب رشد قیمت مسکن در مناطق ۲۲گانه شهر تهران به‌قدری است که اختلاف میزان رشد قیمت در مناطق دارای بیشترین و کمترین رشد، به ۵۰درصد می‌رسد. بررسی‌ها نشان می‌دهد این اختلاف میزان رشد بیش از هر چیز متأثر از جنس سرمایه‌های تزریق شده به بازار مسکن در مناطق مختلف است و گزارش‌ میدانی از مشاوران املاک مناطق ۲۲گانه نیز آن را تأیید می‌کند. براساس آمارهای بانک مرکزی، مناطقی که رشد قیمت مسکن در آنها از میانگین شهر بالاتر است، همگی در نیمه شمالی شهر تهران قرار دارند.

آمارهای بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن در دوره‌های متوالی حاکی از این است که همواره، منطقه۵ تهران بیشترین تعداد معاملات را در مقایسه با سایر مناطق به‌خود اختصاص داده و رونق خریدوفروش در این منطقه باعث شده در اغلب موارد، شتاب رشد قیمت در این منطقه نیز بالاتر از دیگر مناطق باشد. البته وسعت منطقه۵ و تراکم بالای مسکن در این منطقه نیز در بالاتر بودن تعداد معاملات بی‌تأثیر نیست اما این موضوع بیش از اینکه بتواند دلیل بورسی شدن این منطقه باشد، می‌تواند حاصل این اتفاق قلمداد شود؛ چراکه تبدیل شدن منطقه۵ به بورس مسکن تهران، عملا سهم این منطقه از ساخت‌وساز جدید را نیز افزایش داده و سازندگان بیشتری مشتاق مسکن‌سازی در این منطقه هستند. بررسی آمارها نشان می‌دهد در آبان امسال درصد رشد میانگین قیمت در منطقه۵ تهران نسبت به آبان پارسال به ۱۳۸درصد رسیده که ۲۰درصد بالاتر از میانگین رشد قیمت مسکن در شهر تهران بوده است. همچنین، سهم این منطقه از کل معاملات مسکن تهران اغلب بیش از ۱۰درصد و تعداد معاملات آن حدود ۲.۵برابر سرانه سایر مناطق بوده است. رحیمی، مشاور املاک منطقه۵ تهران می‌گوید: در منطقه۵ بسیاری از افراد فارغ از محل سکونت اصلی خود اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند و سهم کمی از این بازار در اختیار متقاضیان مصرفی و ساکنان بومی این منطقه است. او معتقد است: رونق معاملات مسکن در منطقه۵ باعث شده تولید عرضه مسکن در منطقه نیز بیشتر باشد، به‌خصوص که افراد این واحدها را برای سرمایه‌گذاری خریداری می‌کنند و به‌اصطلاح راحت‌تر پول می‌دهند.

بررسی آمارها نشان می‌دهد بعد از منطقه۵، مناطق یک، ۲، ۳، ۲۲ و ۸ نیز در گروه مناطقی قرار می‌گیرند که میانگین رشد قیمت مسکن در آنها بیش از میانگین شهر تهران است. البته این فهرست در دوره‌های مختلف تا حدودی تغییر می‌کند اما مناطق ۵، یک و ۲ جای پای محکمی در این فهرست دارند اما منطقه۲۲ بیشتر به‌واسطه افزایش ساخت‌وسازهای خاص و رواج برج‌سازی وارد این فهرست شده و تعداد معاملات آن در مقایسه با سایر مناطق پایین‌تر است. یکی از مشاوران املاک منطقه۲ تهران سرمایه‌گذاران مناطق یک، ۲ و ۳ را بیشتر از جنس پولدارهای بالاشهرنشین و طرفداران مسکن لوکس معرفی می‌کند.
شیرزادی، می گوید: کمتر کسی بدون مقدمه دست‌به‌کار خرید آپارتمان در مناطق بالایی شهر می‌زند و خریداران یا با هدف سرمایه‌گذاری بلندمدت یا با هدف سکونت شخصی نسبت به خرید مسکن در این مناطق اقدام می‌کنند. احتشام، مشاور املاک منطقه یک نیز می‌گوید: به‌واسطه بالا بودن قیمت زمین در این منطقه، تمایل ساخت‌وساز به سمت ساخت واحدهای باکیفیت و نیمه لوکس بیشتر شده است. به گفته او، این مسئله باعث شده سرمایه‌گذاران با توان مالی بسیار بالا قادر به خرید در این منطقه باشند.

در فهرست بندی بازار مسکن تهران، حدود نیمی از مناطق نیز رشد قیمت کمتر اما نزدیک به میانگین شهر دارند. این مناطق که در پهنه شهر تهران پراکنده شده‌اند، بیشتر با مذاق متقاضیان مصرفی مسکن سازگار هستند گرچه حتی در همین مناطق نیز سهم تقاضای سرمایه‌گذاری چند برابر سهم تقاضای مصرفی است. مناطق ۴، ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۶ و ۱۹ برخی از این مناطق هستند که به گفته مشاوران املاک، جنس خاصی از سرمایه‌گذاران در آنها اقدام به خرید مسکن نمی‌کنند و در شرایط رونق بازار، تقاضای خرید آنها بیشتر از میزان عرضه است. عباسیان، مشاور املاک منطقه۱۱ می‌گوید: قیمت مسکن در اغلب این مناطق نسبت به سایر نقاط شهر پایین‌تر است و ترکیب جمعیتی ساکن در آنها نیز به‌گونه‌ای است که افراد جدید نیز راحت‌تر قادر به سکونت در این منطقه هستند ازاین‌رو بخشی از متقاضیان مصرفی مسکن، از مناطق دیگر شهر فقط به‌خاطر اینکه قادر به خرید مسکن در این مناطق هستند وارد معامله می‌شوند و محل سکونت خود را تغییر می‌دهند.

آمارها می‌گویند سهم تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن به ۸۵درصد رسیده و در این شرایط حتی بازار مسکن بومی‌ترین مناطق تهران نیز با ورود خریداران غیربومی مواجه است. اما به‌گواه مشاوران املاک این وضعیت تا حدودی در مناطق میانی شهر به‌خصوص منطقه۶ و بخش جنوبی منطقه۷ متفاوت است به‌گونه‌ای که در این مناطق حتی متقاضیان غیربومی نیز ازنظر اشتغال بومی محسوب می‌شوند و در همین مناطق مشغول به‌کار هستند. به‌عبارت‌دیگر، تجمع ادارات و شرکت‌های بزرگ دولتی، عمومی و خصوصی در هسته مرکزی شهر تهران باعث شده بازار مسکن این نواحی نیز با تقاضای قشر کارمند مواجه شود.

منبع خبر : گسترش

گروه میرزاده

از شما بابت اعتمادتان و زمانی که برای مطالعه مطالب گذاشته اید قدردانی و تشکر میکند