026-36502033 026-36502033
info@mirzadehgroup.ir info@mirzadehgroup.ir
گروه خبري : دکوراسیون
تاريخ انتشار : 1402/02/03 - 18:41
كد :611

زندگی نامه شیخ بهایی شاعر و عارف ایرانی

بیو گرافی شیخ بهایی و روز معمار

معماری می‌تواند با دمیدن روح در کالبد مصالح زندگی ببخشاید من معتقدم معماری هنر واقعیت‌گرایی است. برای رسیدن به هنر باید از پایه و اساس شروع کرد. روز معماری، روز زرین نکوداشت مردمی‌ترین هنر این سرزمین کهن است مردمی که هزاران سال در اقلیم‌های گوناگون این دیار هنر را به شگرف‌ترین گونه ممکن با تمدن و فرهنگ آمیخته‌اند و امروز تبریک بر شما معماران، دانشجویان و دوستداران معماری که میراث داران آن هنر نیاکان هستید.

چکیده ای از بیوگرافی شیخ بهایی

نام کامل: بهاءالدین محمد بن حسین عاملی

تاریخ تولد: ۱۸ فوریهٔ ۱۵۴۷

زادگاه: بعلبک، لبنان

تاریخ مرگ: ۱ سپتامبر ۱۶۲۱

آثار برجسته: کشکول

محل دفن: حرم امام رضا (علیه السلام)، مشهد، ایران 

ملیت: ایرانی

 

بیوگرافی شیخ بهایی

بهاء الدین محمد بن عزالدین حسین بن عبدالصمد بن شمس الدین محمد بن حسن بن محمد بن صالح حارثی همدانی عاملی جبعی (جباعی) معروف به شیخ بهایی در سال ۹۵۳ ه.ق ۱۵۴۶ میلادی در بعلبک متولد شد. وی در جبل عامل در ناحیه شام و سوریه در روستایی به نام "جبع" یا "جباع" می زیسته و از نژاد "حارث بن عبدالله اعور همدانی" متوفی به سال ۶۵ هجری از معاریف اسلام بوده است.

 

خاندان شیخ بهایی از خانواده های مشهور جبل عامل در سده های دهم و یازدهم خورشیدی بوده اند. پدر بهاءالدین عاملی از شاگردان برجسته شهید ثانی بوده است. بهاءالدین در کودکی به همراه پدرش به ایران آمد و بعد از پایان تحصیلات، شیخ الاسلام اصفهان شد زیرا در سال ۹۹۱ هجری قمری به قصد حج راه افتاد، به خیلی از سرزمینهای اسلامی من جمله عراق، شام و مصر رفت و پس از ۴ سال در حالیکه حالت درویشی یافته بود، به ایران بازگشت.

 

وقتی شیخ بهایی ۱۷ ساله بود (۹۷۰ ق)، پدرش به شیخ الاسلامی اصفهان به توصیه شیخ علی منشار از سوی شاه طهماسب منصوب شد. ۱۴ سال بعد، در سال ۹۸۴ قمری، پدر شیخ بهایی برای زیارت خانه خدا از ایران خارج شد ولی در بحرین درگذشت. او در قزوین فارسی آموخته و به بازه زمانی سی سال در آن شهر پرورش یافته است.

آثار شیخ بهایی

شیخ بهایی در علومی که در آن زمان مرسوم بود، خصوصاً در اخبار و احادیث، تفسیر، اصول فقه و ریاضیات دارای تالیفات بسیار است. تالیفات شیخ بهایی طبق پژوهش یکی از پژوهشگران بالغ بر ۹۵ کتاب و رساله است. بعضی از نویسندگان هم آثار وی را ۱۲۰ عنوان ذکر کرده اند. بعضی از آثار او عبارت اند از:

- جامع عباسی از آثار شاخص شیخ بهایی

- الزبده فی الاصول از تالیفات شیخ بهایی در اصول

- اربعین

- مثنوی سوانح الحجاز (نان و حلوا)

- کشکول شیخ بهایی

شیخ بهایی در ۱ سپتامبر ۱۶۲۱ در اصفهان فوت کرد و بنابر وصیت خودش پیکر وی را به مشهد بردند و در کنار مرقد علی بن موسی الرضا جنب موزه آستان قدس به خاک سپردند. امروزه آرامگاه او بین مسجد گوهرشاد و صحن آزادی و رواق امام خمینی در رواقی که به یاد او نامگذاری شده قرار دارد.

گروه میرزاده

از شما بابت اعتمادتان و زمانی که برای مطالعه مطالب گذاشته اید قدردانی و تشکر میکند
تعداد بازديد : 609
نظرات كاربران :
نام :
ايميل :
متن نظر : *
 
متن بالا را وارد نماييد*